Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim troškova iz članova 34. i 35. Zakona o zaštiti potrošača ( „Službeni glasnik RS”, br. 62/2014 I 6/2016- drugi zakon).

Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

Potrosač je dužan da vrati robu trgovcu ili licu ovlašcenom od strane trgovca, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema paketa. Smatraće se da je roba vraćena u roku ako je potrošač poslao robu pre isteka gore navedenog roka od 14 dana.

Potrošač snosi isključivo direktne troškove vracanja robe, izuzev u slučajevima kada potrošač od trgovca dobije neispravan ili pogrešan proizvod.

Podaci koje potrošač unese u obrazac o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu, služe isključivo u svrhe evidentriranja izmena u prometu robe i trgovac ih neće koristiti u druge svrhe.

Koraci prilikom odustanka od kupovine (14 dana od dana prijema artikla)

  1. Postupak Odustanka od kupovine započinje popunjavanjem Izjave o odustanku koju mozete pronaći (ovde)
  2. Sledeći korak jeste pozivanje službe Korisničke podrške na broj: +381 18 855250
  3. Artikal koji vraćate neophodno je vratiti isključivo putem kurirske službe AKS Express. Pomenutu kurirsku službu možete pozvati putem broja telefona: +381 15 600 600 radnim danima od 08:00 – 18:00h i dogovoriti preuzimanje pošiljke. 

Roba se salje sa naznakom odakle je poslata. 

  1. LUMI LINE, Cara Dušana 23, 18000 Niš
  2. LUMI LINE, Obrenovićeva 59, 18000 Niš
  3. LUMI LINE, Save Kovačevića 1, 18300 Pirot

Po prijemu proizvoda utvrdiće se da li je isti ispravan i neoštećen. Ukoliko se utvrdi da je roba vraćena u ispravnom stanju iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, biće vraćen najkasnije u roku od 14 dana od prijema proizvoda.

Quick Navigation
×
×

Cart